Sakallı Ejderime Nasıl Su İçirmeliyim?

Sakallı ejder son dönemde birçok kişinin ev arkadaşı tercihlerinin başında geliyor. Sen de bu gruba dahil olmak istiyorsan bir sakallı ejder sahiplenmeden önce temel bakım kurallarını bilmelisin. Bu konuda en çok sorulardan biri olan “Sakallı ejder nasıl su içer?” sorusunun yanıtını aşağıda kolayca bulabilirsin…

Sakallı ejder doğada çok fazla su içen bir canlı değildir.
Paylaşın

SAKALLI EJDER VE SU

Sakallı ejder su içer mi? Aslında sakallı ejderler su ihtiyaçlarını çoğunlukla sığ bir kaseden içerek ya da nemli yüzeyleri yalayarak karşılıyor. Ayrıca meyvelerden ve yapraklı yeşil sebzelerden de hayatta kalmalarına yetecek nemi alabiliyorlar. Yedikleri böcekler de sakallı ejderhalar için bir su kaynağı olabiliyor ancak çoğu böceğin vücudunda çok fazla nem olmadığından bu pek yeterli gelmiyor.

Doğal habitatları Avustralya Outback olan sakallı ejderler sıcak kuru iklimlerde yaşamaya alışkınlar. Diğer sürüngenlere kıyasla suyu daha verimli tutmak ve kullanmak için evrimleşmişler.

Vahşi sakallı ejderler ihtiyaç duydukları nemin büyük bir kısmını yedikleri bitki örtüsünden ve sığ su havuzlarından alıyor. Bu yüzden sakallı ejderin her zaman bir kase suya erişebildiğinden emin olmalısın ve ona çeşitli meyve-sebzeler vermelisin. “Sakallı ejderimi nasıl beslemeliyim?” sorusunun cevabına buradan ulaşabilirsin.

Bazı durumlarda, sakallı ejderler bir kaseden su içmez, hatta verdiğin sebzelere de burun kıvırabilir. Eğer sakallı ejderin su içmiyorsa, bir damlatıcı sistemi kullanman veya birkaç damla su alması için burnuna su damlatman gerekebilir. Su içmeyen sakallı ejderini biraz banyo suyu içmeye ikna etmek için yıkayabilirsin de…

Sakallı ejderlerin pullarının suyu emebildiğine dair yanlış bir kanı var. Ancak işin doğrusu pulların su kaybını önlemek için bir bariyer vazifesi görüyor olması. Sakallı ejderin kalın dikenli pulları buharlaşma yoluyla sıvı kaybını önlüyor ve suyun hayvanın vücudunda tutulmasına yardımcı oluyor.

Sakallı ejdere su içirmek için bir diğer alternatif de banyoda yıkamak.
Sakallı ejdere su içirmek için bir diğer alternatif de banyoda yıkamak.

SAKALLI EJDER İÇİN UYGUN SU KABI NASIL SEÇİLİR?

Sakallı ejderin yaşam alanında her zaman temiz içme suyu bulunmalı. Ona basit ve sığ bir kase ile su verebilir veya su çeşmesi alabilirsin.

Ancak sakallı ejderin hareket etmeden ya da ayakta su içmeyi sevmiyorsa o zaman bir damlatıcı sistemine ihtiyacın olabilir. Su damlacıklarının hareketi sakallı ejderi su içmeye ikna edebilir. Üstelik damlatıcı sistem rezervuarı sayesinde su daha uzun süre temiz kalır.

Su toplamak için damlatıcı sisteminin çıkışını bir kasenin üzerine koyarak küf ve nem problemini engelleyebilir, yaşam alanında suyun birikmesini önleyebilirsin. Aynı zamanda kaseye damlayan suyun çıkardığı ses, sakallı ejderi kaseden içmeye ve damlacıkları yakalamaya teşvik edebilir.

Bazen sakallı ejderin biraz su içmesini sağlamanın tek yolu spreylemedir. Sakallı ejderin başının üstüne ve burnuna bir sprey yardımıyla su sıkarak ona yağmur keyfi yaşatabilirsin. Bu yöntem sayesinde ağzını açtığını ve yüzündeki damlacıkları yaladığını görebilirsin!

Sakallı ejder doğada çok fazla su tüketen bir hayvan değildir.
Sakallı ejder doğada çok fazla su tüketen bir hayvan değil.

SAKALLI EJDER MUSLUK SUYU İÇEBİLİR Mİ?

Musluk suyunda bulunan klor gibi kimyasallar sakallı ejderin için zararlı olabilir. Bu yüzden sakallı ejderine musluk suyu yerine içme suyu veya arıtılmış su vermelisin.

Sakallı ejderin sudan hoşlanmıyor gibi görünebilir ve ona su içirmekte zorlanabilirsin. Bunun sebebi vahşi doğada suya çok az ihtiyaç duyduğundan su içmekle pek ilgilenmemesi.  Bu yüzden ona sürekli su vermeye çalışmak zorunda değil. Ancak eğer bir kez suya alışırsa bundan zevk bile alabilir ve sen sakallı ejderini banyo yapmayı dört gözle beklerken ya da su dolu kasenin etrafında dolaşırken bulabilirsin!

Aşırı neme neden olabileceğinden, sakallı ejderinin yaşam alanında çok fazla su bırakmamaya etmelisin.  Habitatındaki yüksek nem, hasta olmasına veya cilt sorunlarına maruz kalmasına yol açacak küf ve diğer bakterilerin gelişmesine neden olabilir.

Paylaşan heymypet