Kuşum Sürekli Çığlık Atıyor! Ne Anlatmaya Çalışıyor?

Kanatlı dostlarımızın cıvıl cıvıl sesleri normalde hepimizin kulaklarının pasını siliyor, öyle değil mi? Fakat bazen bu cıvıltılar tizleşip daha yüksek bir perdeye bürünüyor ve cıvıltıdan çığlıya dönüşebiliyor. Peki bu neden oluyor?

kuşum sürekli çığlık atıyor
Paylaşın

Kanatlı dostlarımız normalde şirin şirin şakıyıp bizi keyiflendirirler. Fakat zaman zaman sesleri yükselir ve tahammülü zor bir hale gelir. Hatta çığlık çığlığa kulaklarımızı tırmalar, bize bir şey anlatmaya çalışırlar. Tam da bu yüzden bu çığlıkların sebebini tespit etmek hem onların hem de bizim mutluluğumuz için önemli. Bu şekilde kuşum sürekli çığlık atıyor demenin de önüne geçeriz.

Çığlıklar genellikle korku, kıskançlık ya da ilgi eksikliğini ifade eder. Bu tarz çığlıklara belirli bir vücut dili de eşlik eder. Özellikle evde başka bir evcil hayvan varsa, bu tarz tepki gösterirler. Bundan dolayı onları birbirine alıştırman önemli. Kuşlar bazen de evde anlamadıkları bir şey dönüyorsa çığlık atabilirler. Mesela eve yeni gelen insanlar, alışkın olmadıkları sesler ya da odalarında yapılan değişiklikler onları korkutabilir. Tavsiyemiz, kanatlı dostumuz çığlık atarken nereye odaklandığını tespit etmek. Belki bu şekilde onu geren şeyi anlayabilirsin.

KUŞUM SÜREKLİ ÇIĞLIK ATIYOR: CANI MI SIKILIYOR?

Kuşlar bildiğin üzere oldukça zeki canlılar. O yüzden onları zihinsel olarak zinde tutmak şart. Nitekim eğer canları sıkılırsa, zararlı veren davranışlara yönelirler. Bundan dolayı sürekli bağıran kuşlar can sıkıntılarını ifade ediyor olabilirler. Eğer ebeveynleri onların bu bağırmalarına aynı şekilde yanıt veriyorsa, durum daha da kötüye gidebilir. Çünkü onlara bağırmanızı bir ilgi ifadesi olarak algılar ve ilgi için daha fazla çığlık atarlar. Kısacası aman dikkat!

Can sıkıntısını engellemek için kuşuna yapabileceğin birçok iyilik var. Detaylı bilgi istiyorsan, bu yazımızı okuyabilirsin!

Peki çığlıkların önüne nasıl geçebiliriz? Bunun için şöyle bir tavsiyemiz var sana. Kanatlı dostumuz ne zaman çığlık atmaya başlarsa, o zaman kendi seçtiğin bir kelimeyle ona seslen. Bu hem geri çığlık atmaktan daha faydalı, hem de o kelimeyi dostumuzun öğrenmesini sağlayacak. Bu sayede kuşum sürekli çığlık atıyor diye isyan etmektense, öğrettiğin kelimeyi her duyduğunda “kuşumun bir sıkıntısı var” diyebilirsin. Ya da zor olsa da, çığlıkları hiç duymamaya çalışabilirsin. Yeteri kadar sabırlı olursan ve kuşun çığlığı bıraktığında onu ödüllendirirsen, bu kötü alışkanlıktan ikiniz de kurtulabilirsiniz!

Paylaşan heymypet