Köpeklerin Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Köpeklerin dişleri nasıl fırçalanmalı? Köpeklerin diş bakımı nasıl yapılmalı? Tüylü dostunun ağız bakımını yapmanın ve hijyenini sağlamanın en kolay yolları nelerdir?

köpeklerin diş

Köpeklerin diş bakımları günlük olarak yapılmalı ve diş hijyenlerini kontrol altında tutmalıyız.
Diş bakımlarını aksatmaz ve doğru beslenmelerini sağlarsak diş plaklarını azaltmaya yardımcı olabiliriz. Köpeğinin dişlerinde çok miktarda plak varsa, veterinerinden tavsiye almalısın.

Köpeklerin dişlerinin yapacak çok işi var. Malum, ağızlarını sadece yemek yemek için değil, başka bir sürü şey için kullanırlar. Oynamak, keşfetmek, gördüğü her şeyin tadına bakmak… Bu nedenle, köpeğinin dişlerine gerektiği gibi bakmazsan, pek çok sorunla karşılaşmanız işten bile değil.

Köpeğin dişleri düzenli olarak temizlenmezse plak birikecek ve tartara dönüşecektir. Bu sarı, hatta kahverengi dişler demek. Daha da kötüsü, erken dönemde başa çıkılmazsa eğer iltihaplanmalara ve hassasiyete yol açacaktır. Ayrıca diş eti iltihabına ve diş eti hastalığına neden olabilir.

KÖPEĞİNİN DİŞLERİNİ NASIL TEMİZ TUTABİLİRSİN?

Hayattaki çoğu şeyde olduğu gibi, önlem almak tedavi olmaktan her zaman daha iyidir. Özel bir köpek diş fırçası ve diş macunu ile köpeğinin dişlerini günlük olarak fırçalayarak başlayabilirsin. Köpekler için toksik olabilecek kimyasallar içerdiğinden, insanlar için üretilen diş macunlarını kullanmamaya dikkat et.

Köpeğine uygun bir diyet uygulamanın ve çiğneme oyuncaklarının plak oluşumunu azaltmada bir miktar etkisi vardır. Diş çiğneme oyuncağı köpeğin için doğru boyutta olmalıdır; çok küçükse boğulma tehlikesi oluşturabilirler. Birçok diş macununun kalorisinin yüksek olduğunu unutma; kilo almaması için köpeğinin beslenmesini buna göre ayarlamaya çalış.

Dişleri aşındırabilecek veya kırabilecek sert cisimleri çiğnemesine izin verme, kemiklerden ve taşlardan kaçınmaya çalış.

KÖPEKLERİN DİŞLERİ NASIL FIRÇALANIR?

Bu deneyimi olumlu bir ödülle ilişkilendirmen köpeğini mümkün olduğunca erken bir yaştan itibaren dişlerini temizlemeye başlaman bu alışkanlığı kazandırmanın en kolay yolları. Her diş temizliği sonrası onu gezmeye çıkarman, sevdiği oyuncağı vermen, ya da bir ödül bisküvisi hediye etmen onu motive edecektir. Diş fırçalama aktivitesini başlatmak için köpeğinin rahat ve gevşemiş olduğu bir zaman seç. Yavaşça yaklaş, başını okşayıp gevşemesini sağla. Bu bakım seanslarını kısa tutmaya çalış, onu dakikalarca yoğun strese maruz bırakmak istemezsin.

Elinin ağzında olmasına alışması için yanağını hafifçe ileri geri okşa. Bir sonraki adıma geçmeden önce bunu ilk iki ila üç gün boyunca yapmaya çalış. Diş macununu parmağınına sürerek yalamasına izin ver. Köpeğin diş macunundan hoşlandığını gösterdikten sonra, diş eti çizgisini takip ederek parmağını ağzının içinde gezdirmeye başla.
Köpeğin bunu yapmana izin veriyorsa, birkaç gün sonra diş fırçasını tanıtıp ve diş macunu ile diş fırçasını yalamasına izin verebilirsin. Diş fırçasını henüz bu aşamada ağzına sokmuyoruz. Bu arada uygun diş fırçasına henüz karar vermediysen bu yazımızda bahsettiğimiz parmak fırçalarda edinebilirsin.

Tamam, yani artık diş fırçasını yalama konusunda rahatladı mı? Bu dişleri fırçalamaya başlamanın zamanı geldi demektir. Yavaşça başla; önce ön dişleri hedefleyerek, diş fırçasını yalamasına izin ver ve yumuşak yuvarlak hareketler yapmaya başla.
Köpeğiniz ön dişlerini ve köpek dişlerini fırçalamana izin verdiğinde, yavaşça arka dişlerine geçebilirsin.

Paylaşan heymypet