Köpek Skipper kesinlikle özel bir patili dostumuz. Hatta veteriner hekimler onu bir “mucize” olarak tanımlıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma eyaletinde dünyaya geldi bu harika hayvan dostumuz. Bacak ve kuyruklarının yanı sıra iki tane boşaltım ve üretim sistemi de var. Veteriner hekim Alison Everet, daha önce böyle bir tuhaflıkla hiç karşılaşmadığını ifade ediyor.
Skipper için “Sanırım gelişim sürecinde bir aksaklık oldu patili dostumuzun. Normalde vücut, anne karnındaki gelişim sürecinde kendini şekle sokar. Sanırım Skipper’in embriyosu çoğalarak kendini kopyalamaya, yani bir ikiz oluşturmaya çalıştı. Ama bu süreç tamamlanamamış gibi gözüküyor.” diyor Everet.
KÖPEK SKİPPER TIPKI SAĞLIKLI BİR KÖPEK GİBİ!
Yine veteriner hekimlere göre Skipper, hayatını herhangi bir köpek gibi rahatlıkla sürdürebiliyor. Bir acı hissetmediği ya da sorun yaşamadığı belirtiliyor. Doğduğu veteriner kliniği, “İç organları gayet sağlıklı. Tuvaletini ve kakasını yaparken de bir güçlük çekmiyor. Üstelik oldukça güçlü bir köpek! Rahat rahat büyüyor Skipper. Uzuvlarının hepsini de rahatlıkla hareket ettiriyor. Tıpkı sağlıklı bir köpek gibi seyrediyor gelişimi” şeklinde bir açıklama yaptı.

Köpek Skipper’ın hikayesi, birçok kişinin ve markanın ilgisini çekmiş durumda. Mesela bir köpek yiyeceği markası, patili dostumuzun yiyecek giderlerini ömür boyu karşılayacak. Başka bir hayvansever ise Skipper’ın sağlık harcamalarını tamamen karşılayacağını ifade etti. Tabi ki bu eşsiz hayvanın hayatını nasıl sürdüreceği belirsiz. Tahminlere göre, patili dostumuz maalesef diğer köpeklere oranla daha kısa bir hayat sürebilir. Aynı zamanda büyüdükçe birtakım sırt ve omur ilik sorunlarıyla karşılaşabilir Skipper.
Ne olursa olsun, onun mucizesi herkes için bir öğrenme tecrübesi sunuyor. Ömrünü kuvvetle muhtemel veteriner hekimlerin yakınında geçirecek. Bu sayede patili dostumuz hem sık sık sağlık kontrolünden geçecek hem de veterinerlik dünyasına araştırma konusu olacak.
Belki de hayatı boyunca engelli köpekler için bir farkındalık oluşmasını sağlar Köpek Skipper. Peki daha sık rastlanan bir engelle, köpeklerde görme engeliyle ilgili neler biliyorsun? Görme engelli bir köpeğe nasıl yaklaşılır mesela? Bu konuyla ilgili yazımızı okuyarak, engelli köpeklerle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsin!