Evcil Su Kaplumbağalarının Karakter Özellikleri

Evcil hayvanlar arasında popüler biri var. Suda ve biraz da karada yaşar. Kimden mi bahsediyoruz? Evcil su kaplumbağalarından… Şimdi de senin için birkaç bilgi verelim…

evcil su

 

 

Su ve yarı su kaplumbağaları evcil hayvan olarak popüler canlılar. En iyi bilinen tür muhtemelen kırmızı kulaklı kaymak. Ancak genellikle birkaç evcil su kaplumbağası türünden yalnızca biri. 

Birçok insan, su kaplumbağalarının ne kadar büyüyebileceğinin farkında değil. Kırmızı kulaklı sürgüler, sarı göbekli sürgüler ve yaygın olarak bulunan diğer birkaç evcil kaplumbağa türü 25-30 cm uzunluğa kadar büyür. Bu nedenle buna uygun olarak büyük muhafazalar gerektirir.

Tüm kaplumbağalar, uygun şekilde bakılırsa birkaç on yıla yayılabilen çok uzun bir ömrün tadını çıkarır.

Su Kaplumbağalarının Davranışı ve Mizacı

Su kaplumbağaları için uygun bir ortam ve beslenme sağlamanın ötesinde, çok fazla ilgiye ihtiyaç duymazlar. Ancak düzenli etkileşim, özellikle harita kaplumbağaları ile evcil ve sosyal bir kaplumbağa kazandırır. Her durumda, sevimliler ve uygun şekilde bakılırlarsa yıllarca keyif almaları gerekir. Su kaplumbağalarının büyük tanklara, özel aydınlatmaya, iyi filtrelemeye ve düzenli temizliğe ihtiyacı olur.

Su Kaplumbağaları ve Çocuklar

Evcil kaplumbağalar çocuklar için ideal evcil hayvanlar değil. Bakımı kolay olmaz. Genellikle iyi hijyen (el yıkama gibi) gerektiğini anlamayan çocuklara geçebilen Salmonella bakterilerini barındırır.

Çocuklar kaplumbağasının ihtiyaç duyduğu bakım ve temizlik miktarını sağlayacak ilgiye veya yeteneğe sahip olmaz. Bu nedenle ebeveynler, çocukları ilgilerini kaybettiğinde veya kaybederse evcil hayvana bakma sorumluluğunun nihayetinde onlara ait olduğunu bilmeli.

evcil su

Su Kaplumbağalarını Barındırma

Su kaplumbağaları oldukça ayrıntılı barınma gerektirir. Morötesi (UV) ışığa düzenli olarak maruz kalmaları gerekli. Bu nedenle sürüngenler için tasarlanmış hem UVA hem de UVB ışığı üreten özel ampuller tüm kaplumbağa tanklarında olmalı. Bu ışık olmadan metabolik kemik hastalığından (yumuşak kabuk sendromu) muzdarip olurlar.

Su kaplumbağaları da dağınık olur. Bu nedenle tanklarının düzenli olarak temizlenmesi (kısmi ve tam su değişimi) ve her şeyden önce uygun su kalitesinin korunmasına yardımcı olacak iyi bir filtreleme ünitesi gerekir. Yüzmeye izin verecek kadar derin suya ve sudan çıkıp bir ısı ışığı altında güneşlenebilecekleri bir yere sahip olmaları gerek. Uygun su ve ortam sıcaklıkları her zaman muhafaza edilmek zorunda.

Paylaşan heymypet